Norsk Roland er for deg som liker leirliv og praktisk speiding. Passer for motiverte speidere. Født i ’04–’02. Du bør ha tatt et PF-kurs, men det er ikke et krav. 

Norsk Roland er det beste patruljeførerkurset du kan delta på. Du drar ikke på Norsk Roland hvis trenger et deilig avslappende leirliv, men bli med hvis du vil lære alt som er å lære om praktisk og teoretisk speiding samtidig som du blir kjent med andre speidere fra hele Norge. 

På Norsk Roland er programmet fullpakket. Avansert leirbygging, leirplanlegging og kyndig patruljeledelse på leir. Avansert førstehjelp, knuter og spleis. Planlegging, natur og friluftsliv, kjennskap til speiding i Norge og utlandet, patruljen på haik, programtips og mye mer. Dette skal du gjøre sammen med patruljen din. 

Vi kan love at du vil komme hjem med inspirasjon og ideer til speidermøter, turer og leirer. Etter å ha deltatt på Norsk Roland er du blitt en bedre patruljefører! 

Norsk Roland er et av våre mest tradisjonsrike kurs. I 2018 blir det arrangert for 131. og 132. gang.

Dette kurset gjør deg klar for å delta på Futura 2018, og fellestransporten etter kurset kjører direkte til leirområdet slik at du kan møte speidergruppa di og bli med på landsleir. 

Prisen er 2400 kr. 75% av kursavgiften (1800 kr) blir refundert til speidergruppa hvis det søkes om Frifondstøtte. Vanligvis er det gruppeleder som søker. Husk å søke innen 1.oktober. 

Påmelding via forbundet.

Tid: Leiren starter 23. juni, og alle må senest være på Triangelheimen klokka 13:00. Og vi er ferdig til kl. 14:00 30.juni. Det tar en liten time til Stjørdal flyplass fra Triangelheimen, er derfor greit om alle tar hensyn til dette ved bestillingen av reise. Meld deg på fellestransporten via nettskjema som påmeldte deltakere vil få på e-post. 

Reise til/fra Triangelheimen: Det vil bli satt opp fellestransport fra Trondheim sentralstasjon som vil gå kl. 11:30 og kjøre innom Værnes flyplass 12:00. Du er selv ansvarlig for å rekke denne bussen så beregn god tid når du bestiller reise, du må lande minimum 30 min før bussavgangen. Husk å oppgi i nettskjema hvordan du skal reise og gi beskjed om det blir noen endringer. Det vil stå en i speiderdrakt og ta dere imot på sentralstasjonen. Dersom du blir kjørt er det viktig at du er på kursområde i god tid, altså før klokka 13:00. Vi ber alle om å reise i synlig speiderskjorte. Vi avslutter til kl. 14:00 lørdag 30.juni. Fellestransporten vil gå fra Triangelheimen, kjøre innom flyplassen og så direkte til leirområdet til Futura. Hvis du reiser videre med fly kan du tidligst bestille fly 16:30. Dersom du blir hentet kan det tidligst skje kl. 14:15.

Viktig om reise: Fellestransporten koster 300 kr tur/retur i tillegg til kursavgiften, dette betales sammen med kursavgiften til konto 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «NoRo 131 + fellestransport» og deltakerens navn. Meld fra til kursleder dersom det skulle bli forsinkelser eller endringer underveis. 

 

Sandra Lundvang Ulsmåg, 16 år, har tidligere vært deltaker på Norsk Roland

Hva var det beste med å være deltaker på Norsk Roland? 
- Det beste med Norsk Roland var alle jeg ble kjent med. Det var alltid smil, latter og glede. Det var alltid god stemming og noen å være med. Det var gøy at det var deltakere fra hele Norge, mange kule dialekter!! Nå i etterkant av kurset snakker jeg fortsatt med mange av de jeg var på kurs med.

Hvorfor vil du anbefale andre å dra på Norsk Roland ?
- Jeg vil anbefale andre å dra på Norsk Roland, fordi du får mye erfaring og mye kunnskap. Kurset hadde bra opplegg og positive og glade ledere. Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap og inspirasjon fra kurset. Jeg har fått mange nye ideer til både turer og møter. Jeg sitter igjen med mange gode speiderminner og nye venner.

Hva lærte du på Norsk Roland?
- Jeg lærte å bli en dyktig patruljefører, som min gruppe kan dra nytte av. Jeg lærte at det er viktig å ha et bra patruljemiljø, jeg lærte knuter og spleising av tau. Jeg lærte mye første hjelp og hvordan en gruppe kan samarbeide raskt, fort og kreativt.