Dagskurs Førstehjelp Speider er et intensivt kurs hvor du lærer om primær- og sekundærundersøkelse, sykdomslære, hjertelidelser, forgiftninger, medisinhåndtering, nedkjøling og overoppheting. Du vil jobbe med case-oppgaver sammen med de andre deltakerne. Etter kurset skal du kunne håndtere vanlige hendelser på speidermøter, turer og leirer. 

Kursholderne er Anders Christoffersen er både er sykepleier og legestudent, og Anne-Marit Vogt Dalsgaard som er barnesykepleier. Begge er speidere og dyktige instruktør, og han har holdt mange kurs tidligere, de har også jobbet på sykestua under landsleiren i Asker 2014. Så du vil få mange konkrete eksempler fra virkeligheten.

Dette er først og fremst et teoretisk kurs, men noen caseøvelser mot slutten. Det ikke noe krav til forhåndskunnskaper. Kurset blir holdt innendørs, og det er fint med klær som er egnet til casetrening på gulvet. Det vil bli servert kaffe, te og frukt underveis og en lunsjpause 12:30. Hvis du har allergier er det fint om du oppgir dette i påmeldingen. 

Dagskurs har vært populære, så det anbefales å melde seg på så raskt som mulig. Vi legger opp til at deltakerne kommer seg til og fra kurset på samme dag. Hotellopphold blir ikke dekket.

Kursavgift er 700 kr. Husk at 75 % av deltakeravgiften kan bli refundert til gruppa som Frifond-støtte hvis du søker om støtte innen 1.mai 2019.

Ta kontakt med program- og ledertreningskonsulent Elise Irene Kjelling på elise@kmspeider.no om du har noen spørsmål om dette kurset. 

Påmelding finner man her.


Toppbilde: Magnus Berntzen Norlid

Miniatyrbilde: Magnus Berntzen Norlid