Ekspedisjon vinter er et kurs der du vil lære masse om vinterfriluftsliv på den beste måten: gjennom å gjøre og erfare selv. 

På turen vil det være fokus på ferdsel i vinterfjellet og å nyte friluftslivet. Dette er en unik mulighet for å oppleve hvor fantastisk det er at vi kan klare oss ute i naturen, selv midt på vinteren. Sammen med andre speidere kan du få utfordret og testet egne grenser, sammen med veiledere som følger opp gjennom hele turen. 

Om dagen vi vil gå etapper på ski, slå leir og lage digg mat på primus og på kvelden kryper vi inn i soveposen og tilbringer nettene i telt. I løpet av turen blir det også tid til både lek og moro, samt kvalitetstid i teltet.

Årets kurs vil finne sted mellom Seljestad og Røldal. Det går buss til Seljestad fra både Oslo, Haugesund og Bergen. Enda mer informasjon om dette og tilsvarende praktisk informasjon vil komme i et infoskriv som sendes ut til påmeldte deltakere når fristen har gått ut. 

Under dette kurset får du praktisk erfaringer og kunnskaper om hvordan å utøve vinterfriluftsliv. 

Temaer vi vil gå igjennom på kurset er:
- Proviant / mat på tur
- Reperasjon og vedlikehold av utstyr på vinteren
- Leirbygging
- Orientering/ trygg ferdsel om vinteren
- Førstehjelp

Etter kurset vil du være godt rustet til å ta med patruljen og gruppa på overnattingstur vinterstid.

Målgruppe: Patruljeførere som tidligere har vært på Vinter-Roland, født i '03-'01.

Pris: 1 400 kr. Husk å søke Frifond-støtte innen 1.mai. 

Ta kontakt med Elise Irene Kjelling på kontoret  om du har noen spørsmål om kurset. 

Deltakerbrev blir sendt ut til alle deltakere når påmeldingsfristen går ut. 

Påmeling finner du her.

Opplevelsen av å gå fra punkt til punkt på ski med tung sekk og pulk, våkne opp i et kaldt telt og lage middag ute hver dag, og samtidig skulle holde humøret oppe når været er dårlig, er noe som jeg kommer til å ta med meg videre som en viktig erfaring. Jeg lærte mer om snøskred, sikker fjellvandring, leirbygging på fjellet om vinteren, og at samarbeid er nøkkelen for at turen skal bli en bra opplevelse for alle. Jeg vil oppfordre andre til å delta på kurset for å gi seg selv en utfordring (både fysisk og psykisk), bli bedre på ski, lære og få nye erfaringer til senere vinterturer på fjellet, og møte nye venner for livet.

Anne Smedsrud Edstrøm
Tidligere deltaker på Ekspedisjon Vinter

 

Toppbilde: Martin Grønfjell