Sist oppdatert: Mandag 24. mars klokken 12.00.

Vi oppfordrer alle grupper til å innstille eller digitalisere all speideraktivitet som ikke er nødvendig ut april. Følg med på rådene fra FHI, de lokale helsemyndighetene og kommunelegen. Dere finner informasjon fra de lokale helsemyndighetene på kommunenes egene nettsider. 

Bjørgvin krets

Bjørgvin krets besluttet den 12. mars å avlyse alle arrangementer ut april. Dette kan bli forlenget. Nettsiden og facebooksiden til kretsen bli oppdatert fortløpende med informasjon. Kretsleir (27.06 - 04.07) Avlyst: I lys av de siste oppdateringene fra folkehelseinstituttet og helsedirektoratet, samt oppdateringer og skjerpende tiltak fra regjeringen, har vi i hovedkomitéen tatt beslutningen om at årets kretsleir ikke vil bli avholdt. Det er med tungt hjerte vi må meddele at det ikke blir kretsleir sommeren 2020. Vi ser det ikke forsvarlig å samle så mange barn og unge i en tid hvor det er mye usikkerhet rundt et virus vi ikke helt vet omfanget av. Vi kan heller ikke garantere for at beredskapen på leir hadde vært adekvat med tanke på virusets omfang.

Nasjonale kurs og arrangementer

12. mars ble alle våre nasjonale kurs ut april avlyst grunnet koronaviruset. Vurderingen er tatt på bakgrunn av økte forebyggende tiltak for å hindre smittespredning. 23. mars ble også arrangementet KILT, 29. juni til 1. mai, og OB-PS konferansen, 4.-7. juni, avlyst. Videre vurderinger vil tas løpende, og vi vil oppdatere ved endringer.

Er du i risikogruppen? 

Har du underliggende kroniske sykdommer eller av andre årsaker er i risikogruppen bes du ta en egen vurdering og se hvilke anbefalinger som kommer fra FHI og de lokale helsemyndighetene.

Grupper oppfordres til å innstille all speideraktivitet ut april

Basert på innstrammede rutiner oppfordrer vi alle grupper til å innstille all speideraktivitet (som f.eks. møter og turer) som ikke er nødvendig ut april. Ta kontakt med egen gruppe eller krets dersom du har spørsmål om lokale og regionale kurs og arrangementer.

FHI sine råd

Du kan lese mer om FHI sine råd ved arrangementer og samlinger knyttet til koronaviruset herinformasjon og konkrete råd på helsenorge.no/koronavirus og FHI sine råd og informasjon til befolkningen her.

For å unngå smitte anbefaler vi at du følger FHI sine vaner som forebygger smitte.

  • Hold deg inne hvis du er syk eller i dårlig form.
  • Begrens håndhilsing og klemming.
  • Hold minst en meters avstand når du er ute blant folk.
  • Vask hender ofte og grundig med såpe og vann. Bruk antibac hvis håndvask ikke er mulig.
  • Unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og prøv å hoste i et paprirtørkle som kastes etter bruk. Har du ikke papir kan du hoste i albuekroken. 
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet.

Se videoen fra Helsedirektoratet med informasjon om koronaviruset til barn og unge:

 

 

Miniatyrbilde: Steinar Fagerli
Forebyggende smitteplakat: fhi.no