Her i KMspeiderne Bjørgvin er vi gode på peffkurs, men etter det har vi ikke mer lederopplæring å tilby. Det er det kanskje på tide å gjøre noe med? Men da trengs det hjelp! Er det noen som ønsker å gjøre en jobb, eller har andre dere ønsker å utfordre?
 
Så, hva er tanken?
 
Jo, vi har et godt samarbeid både med NSF og med KM sivilkretsen, som begge tilbyr ledertreningskurs, hhv ELFUL og LiV. Det er kurs som speidere også kan delta på, men det er ønskelig at det også er med en KM speider eller to i staben slik at vi får inn litt av vår måte å jobbe på også.
 
Så med andre ord, for de som leste første avsnittet og fikk panikk og trodde vi var ute etter noen som kunne lage et nytt ledertreningsopplegg fra bunn av, så er det ikkje det vi er ute etter! Men uansett er det jo en jobb å gjøre, selv om rammen og opplegget er på plass, en blir jo da bundet opp til noen samlinger i løpet av året. Og om noen sier ja, så kan vi sette i gang allerede til høsten. Forutsatt at vi også får noen deltakere da så klart.
 
Veldig kort om hvert kurs:
 
ELFUL er NSF sitt lederkurs og står for Ettårig Lederkurs For Unge Ledere. Kurset går over 10 måneder med en månedlig samling og noen kurshelger. Gjennom året vil deltakerne gjennomføre Norges speiderforbunds grunntrening for ledere. Dette innebærer sikkerhet på tur, førstehjelp, praktisk speiding, prosjektledelse, veiledning som metode, ledelse av medledere og organisasjonsopplæring. Kurset avsluttes med en liten uke i Kandersteg i Sveits, hvor vi blant annet også besøker Our Chalet i løpet av uken.
 
LiV Basic er KFUK/KFUM sitt ettårige ledertreningskurs for de mellom 16 og 19 år, som allerede er eller vil bli leder i kristent barne- og ungdomsarbeid. På Ledere i vekst Basic blir du utrustet til å bygge og lede åpne og trygge fellesskap der unge mennesker får delta og har innflytelse.
LIV-kurset ønsker å stimulere til kristen vekst og personlig utvikling. Gjennom teori og praksis skal du utvikle lederkompetanse. Kursdeltakerne lærer gjennom erfaring, samhandling med andre, undervisning og veiledning. 
 
 
Så, hvem ser vi etter? Jo, personer som er engasjerte og liker å være leder, og kan være et godt forbilde. Det bør være litt avstand i alder mellom leder og deltaker, så en bør være passert 20 år. Kjennskap til ledertrening i KM speiderne er en fordel, men ingen forutsetning.
 
Er dette interessant for deg? Da sender du en epost til Bjorgvin@kmspeider.no, gjerne med et ord eller to om deg og om det er LiV eller ELFUL som du ønsker å være en del av.
 
Har du noen du vil utfordre som fyller kriteriene? Da sender du denne informasjonen vidre :)
 
 
Mvh.
Kretsleder Bjørgvin KFUK-KFUM Speidere
Erlend V. Thorsen
 
 
 
PS! Er du bittelitt klar for å jobbe med ledertrening, men dette var litt for mye? Vel, vi trenger også mentorer! De er med på peffkurs for å være en del av "ungt lederskap, voksent nærvær" og støtte kurslederne. Pr akkurat nå er vi to mentorer, ønsker at vi ender opp med 6 stykk, da trenger en ikkje være med på mer enn en helg i året.
 
Her trengs folk på 30+, les mer her.